Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λευκωσίας καταδικάζει την παράνομη εισβολή της Τουρκίας στη Κύπρο μας, της οποίας τα αποτελέσματα βιώνουμε μέχρι σήμερα, 50 χρόνια μετά.

Η κατοχική δύναμη και οι εγκάθετοί της, προκαλούν το σύνολο του Κυπριακού λαού ο οποίος σήμερα ενθυμούμενος πιο έντονα από ποτέ, υποφέρει ακόμα από τα τραγικά γεγονότα του 1974.

Τα πανηγύρια στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και οι παρελάσεις των κατοχικών «αρχών» στα χώματα της πατρίδας μας τα οποία κατέχονται παράνομα και αποτελούν ευθεία παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ και των Ψηφισμάτων του, προκαλούν το αίσθημα δικαίου των Κυπρίων.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λευκωσίας, πραγματώνοντας το ηθικό καθήκον του ως ο εκφραστής του συνόλου των δικηγόρων της τελευταίας μοιρασμένης πρωτεύουσας, έχει αναλάβει πρωτοβουλία να ενημερώσει και να υπενθυμίσει όλους τους Ευρωπαϊκούς Συλλόγους για τα πεπραγμένα και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τόπος μας, συμβάλλοντας με τον τρόπο μας στο δίκαιο αγώνα μας για λύση και επανένωση.

Τέλος, αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους τους πεσόντες οι οποίοι αφιέρωσαν τη ζωή τους για τη πατρίδα μας, στους εγκλωβισμένους, τους αγνοούμενους και στις οικογένειές τους, όσους υπέφεραν και υποφέρουν και τους διαβεβαιώνουμε ότι κανείς δεν ξεχνά και τίποτα δεν ξεχνιέται.

0

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ